At købe sæbe til sin opvaskemaskine er efterhånden blevet noget af en videnskab, de fleste i dag køber desværre de forkerte tabs.

Mange tror at maskinen er defekt fordi at maskinen efterlader “glaspest”. Men dette er faktisk mere almindeligt at det er sæbe eller salt rester. Prøv evt. at vaske et glas med “glaspest” af i ganske almindelig eddike. Kan det blive skindene rent igen er det bestemt ikke “glaspest” der er problemet.

Mange sæber indeholder i dag både sæbe, salt og afspænding. Bruges disse tabs skal der så ikke tilføres salt eller afspænding, heller ikke selv om maskinen beder om det. Spørgsmålet er så hvordan man kan se om ens tabs indeholder det hele. Hedder de noget som 3i1, All in 1, 5i1 eller Quantum. Så er det tabs der indeholder salt og afspændingsmiddel.

3i1 tabEksempel på 3i1 tabs

Er det så klogt at bruge dem? Ja det afhænger jo så lidt af vandets hårdhedsgrad i dit område. Vores bedste råd er at finde sig noget ganske almindeligt pulversæbe til opvaskemaskiner (de fleste supermarkeder har dem efterhånden). Fyld hvad der svare til en halv teske fuld, og ja det er ikke meget. Men maskinen skal nok vaske dit opvask rent. Husk på, at en nyere opvaskemaskine kun bruger omkring 10 – 14 liter vand, alt efter model. Derfor skal der heller ikke særligt meget sæbe til.

 

Fyld herefter salt og afspændingsmiddel på og efterfyld når maskinen beder om det. De er jo trods alt bygget til selv at dosere i de mængder der skal bruges.

 

tilbage

Print Friendly
Share This
newsletterikon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dirkete besked om gode tilbud, gode råd og meget mere.

Du er nu tilmeldt!