MENU
X

Opvaskere

Hos kosør hvidevarecenter kan du altid finde et stort udvalg af opvaskemaskiner med mange forskellige indretninger. Finder du ikke det produkt på hjemmeside du søger så er du altid velkommen til at kontakte en af vores 76 butikker rundt om i landet.

Tips til valg af opvaskere 

De fleste af os kunne ikke undvære en opvaskemaskine, der letter en stor del af det praktiske arbejde hver dag. Markedet for de betydningsfulde og hjælpsomme maskiner er stort, og der findes en model til ethvert opvaskebehov. 
Til det lille behov kan en bordplaceret model være det rette valg, og for dig med en stor familie kan en indbygningsmodel med høj kapacitet være det bedste valg.
Herunder får du tips og nyttig viden om opvaskere, der kan hjælpe dig med at vælge den helt rette model i forhold til dine behov, ønsker og budget.

Guide til valg af den bedste opvaskemaskine 

Opvaskere findes i mange forskellige typer. Den bedste model er dén, som matcher dine behov og ønsker. Du skal først og fremmest starte med at vælge type, når den rette model skal vælges. Det er vigtigt, at opvaskeren passer ind i dit hjem, og at den fungerer sammen med andre elementer. 

Når du skal vælge opvaskemaskine, skal du forholde dig til følgende:

 • Type 
 • Kapacitet
 • Programmer 
 • Energimærkning 
 • Pris 
Når du har styr på typen, skal du forholde dig til kapaciteten på maskinen. Antallet af medlemmer i husstanden afgør, hvor høj en kapacitet du har brug for. Til dig med stor familie eller dig, som ønsker at kunne tage gryder og pander med i opvaskeren, skal du gå efter modeller med plads til 13-14 kuverter. 
Vil du optimere pladsen i maskinen, er det en god idé at vælge de modeller, som er designet med en bestikskuffe fremfor en kurv til bestikket. Denne løsning optimerer pladsen i maskinen.
Når det kommer til pris, spiller energimærkning og det langsigtede perspektiv en afgørende rolle. Du kan spare penge på elregningen i fremtiden, når du vælge en model med det bedste energimærke. Mærkningen går fra D til A+++. Selvom modeller med lavere energimærkning er billigere i købspris, er de dyrere i forbrug. 
Vil du have glæde af din opvaskemaskine i længst mulig tid, kan det svare sig at vælge en model med den bedste energimærkning. 

Hvilke programmer har jeg brug for i min opvaskemaskine?

Der er forskel på vores opvaskebehov, størrelsen på vores husstande og ikke mindst vores livsstile. Har du hektiske dage, kan der være brug for at vælge en opvaskemaskine med programmer, der kan lette vaskeopgaver i hverdagene. 
Det kan være værd at overveje dine behov for følgende programmer, når du skal vælge ny opvaskemaskine:

 • Hurtigvask
 • Intensivt program
 • Stilleprogram  
 • Multizone 
 • Lugteprogram 
 • Autoprogram
Har du en maskine med høj kapacitet, og har du brug for at kunne vaske om natten, er stilleprogrammet et must for dig. Autoprogram og multizone er funktionelle programmer, som du kan bruge, hvis du kun skal vaske én af skufferne i maskinen, eller når du vil skabe den mest effektive og skånsomme opvask. 
Ønsker du at bruge din maskine til vask af gryder, potter og pander, er det værd at vælge en model med intensivt program, som kan fjerne indtørrede pletter på gryder og beskidte pander.
Du kan med fordel holde øje med en maskines vaskeevner, som er angivet med bogstaver fra A til G i forhold til, hvor effektivt den vasker rent.

Integreret opvaskemaskine

De integrerebare opvaskere er kendetegnet ved, at de leveres uden front. Dem skal du selv anskaffe, så designet på maskinen matcher stilen i dit køkken. Disse modeller er eftertragtede som følge af, at de ikke dominerer visuelt i køkkenet. Som følge af deres popularitet findes der et stort udvalg af de integrerebare maskiner, og du finder forskellige modeller med energiklasse A. 
Det er særligt til de store husstande, hvor disse opvaskere finder anvendelse. De fleste modeller giver plads til 12-14 kuverter. 
De nyeste modeller er designet med støjsvage funktioner, så du får minimal forstyrrelse i køkkenet, når maskinen er i gang. 

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved integreret opvaskemaskine:

 • Maskinen kan indgå som en del af dit personlige køkken
 • Leveres uden front.
 • Findes i mange udgaver 
 • Egner sig til husstande med 3-5 personer 
Sørg for at undersøge på forhånd om du kan få den ønskede køkkenlåge, der kan monteres på en bestemt model.

Indbygningsopvaskemaskine

Som navnet antyder, er opvaskere med indbygningsfunktion beregnet til at blive placeret i dit køkken i kombination med køkkenets andre elementer. Indbygningsmodellerne har deres egner fronter (i modsætning til de integrerede opvaskere), og de kan findes i mange udgaver og designs. 
Når du vælger en indbygningsmaskine, skal du vælge materiale på fronten, som matcher dit køkken, og du skal vælge programmer, som passer til dine behov. 

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved indbygningsopvaskemaskine:

 • Har egen front
 • Skal bygges ind i dit køkken
 • Findes i mange udgaver 
 • Egner sig til husstande på 3-5 personer
Når du vælger en model i denne type, skal du sikre dig, at dens mål og dimensioner matcher dit køkken. 

Smal opvaskemaskine

De smalle opvaskemaskiner er ideelle for dig, som har et lille køkken, og som har brug for elementer, der optimerer pladsen. En smal opvaskemaskine måler kun 45cm i bredden men har samme mål for højde og dybde som de traditionelle opvaskere. Du kan få plads til næsten lige så mange kuverter som de integrerebare og indbyggede maskiner, mens du samtidig sparer plads derhjemme.

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved smal opvaskemaskine:

 • Smal model der måler 45cm i bredden
 • Kan integreres i dit køkken
 • Egner sig til husstande på 2-3 personer
 • Findes i et mindre udvalg
Det er en god idé at vælge en model med rustfrit stål i bunden fremfor polinox. Med en bund af rustfrit stål slipper du for, at bakterier sætter sig fast og skaber dårlig køkkenhygiejne. Ligeledes får du en bedre tørring i opvaskemaskiner med rustfri bund.

Bordopvaskemaskine

De smarte og funktionelle bordopvaskere er perfekte for dig, der har et lille køkken eller dig, der bor alene. De giver plads til 7-9 kuverter men har den store fordel, at de er nemme og fleksible at flytte rundt på efter behov. 
Denne type opvaskemaskine bliver mere og mere populær, og derfor kan du finde moderne modeller med energimærke A. Flere og flere mennesker har brug for at optimere pladsen i hjemmet, og med de smarte bordopvaskemaskiner kan der spares både penge og gulvplads. 

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved bordopvaskemaskine:

 • Kan flyttes rundt på efter behov
 • Kan stå hvor det ønskes i køkkenet
 • Plads til 7-9 kuverter
 • Egner sig til husstande med 1-2 personer 
Det er vigtigt, at du sørger for, at din bordopvaskemaskine står stabilt på bordet. Det kan være særlig vigtigt at holde øje med støjniveauet, når du vælge disse bordmodeller, da visse typer af bordplader kan forværre og forstærke lyde og vibrationer. Støjniveauet er angivet i decibel (dB).