MENU
X

Ovne og Plader

Hos Korsør Hvidevarecenter kan du altid finde et stort udvalg af indbygningsovne og kogeplader. Finder du ikke det produkt på hjemmeside du søger så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, i butikken eller med formularen under kontakt.

Guide til køb af kogeplade og indbygningsovn

Komfur og ovn er for langt de fleste mennesker køkkenets centrum. Når du skal vælge nyt komfur, eller når det gamle skal udskiftes, vil det i høj grad være dine vaner, som er med til at afgøre, hvilken type der er den rette for dig. Om du er til induktion, keramisk, glaskeramisk eller el, handler om vaner og muligheder.

Når det kommer til valg af rette ovn til indbygning, skal du være opmærksom på størrelse, type og design.

Herunder får du komplet guide til at vælge de helt rette løsninger til dit køkken.

Sådan vælger du den bedste kogeplade

Det bedste komfur er dét, som matcher dine behov. Selvom madlavning med induktion er blevet mere og mere populær igennem de seneste år, er der fortsat mange danskere, som vælger keramiske, glaskeramiske eller el kogeplader.

Når du skal vælge nyt komfur til hjemmet, skal du gøre dig overvejelser over følgende:

  • Hvor hurtigt skal maden kunne varmes op?
  • Hvad er mit behov for brandsikkerhed?
  • Hvad er materialerne på mine gryder og pander?
  • Hvor stor betydning har mine vaner?

For mange af os handler madlavning om vaner. Er vi vant til at lave mad på keramisk komfur, kan det kræve omstilling, når du anskaffer induktionsmodellerne, der varmer hurtigere op. Har du gryder og pander derhjemme i kobber eller rent aluminium, skal du udskifte disse med magnetisk kogegrej, hvis du anvender induktion.

Der er således både vanemæssige, sikkerhedsmæssige, praktiske og økonomiske overvejelser, du skal gøre dig, før du køber nyt komfur.

Du får størst chance for at vælge det rette komfur, når du er bekendt med de forskellige typer, deres anvendelsesmuligheder og deres begrænsninger.

Få kendskab til de forskellige typer af kogeplader

Induktion kogeplade

Har du brug for et hurtigt opvarmende komfur med høj brandsikkerhed, kan induktions kogeplader være et godt valg for dig. Denne type er mest udbredt i de danske husstande, hvor gryder og pander varmes op via magneter under glasset.

Den høje sikkerhed ved denne type er, at det kun er gryder og pander, som varmes op – glasset bliver ikke varmet op, og derfor vil der ikke gå ild i papir eller andet brandfarligt materiale, som ved et uheld er havnet på glasset. Brandrisikoen minimeres yderligere ved, at induktionsudgaverne slukker af sig selv, hvis du glemmer det.

Du skal være opmærksom på materialer på dine gryder og pander, når du anvender induktion. Visse materialer såsom billige aluminiumslegeringer støjer mere, og de tager længere tid om at bringe indholdet i kog.

Som følge af deres popularitet findes der mange moderne og teknik avancerede udgaver af induktionsmodellerne. De fås f.eks. med varmekontrollerede indstillinger, så du kan bestemme den præcise temperatur på komfuret.

Fordele og ulemper:

  • Ideel for dig der går op i madlavning og bagning og ønsker de mest moderne funktioner
  • Varmer hurtigt op
  • Høj brugervenlighed
  • Stor brandsikkerhed
  • Findes i mange udgaver
  • Kræver tilvænning
  • Kræver magnetisk kogegrej.

Induktionskogeplade med indbygning er de nyeste modeller, hvor du kan købe komfur, som kan integreres i køkkenbordet.

Keramisk kogeplade

De keramiske udgaver er den næst mest anvendte komfurtype, som i look og design kan minde om induktionsmodellerne. Dog er deres opvarmningsmetoder forskellige. Den keramiske udgave er designet med kogezoner, som befinder sig under overfladen af hærdet glas.

Dette har stor praktisk værdi, da du kan anvende alt slags kogegrej (hvorimod du skal anvende udstyr med magnetbund på induktionsudgaven).

Keramiske kogeplader findes i mange udgaver og størrelser, og du skal være opmærksom på både energiforbrug- og klasse, når du køber disse udgaver.  

Glaskeramiske kogeplader kan bygges ind i køkkenbordpladen med en facetramme omkring. Generelt vil de glaskeramiske modeller udnytte varmen op til 30% bedre sammenholdt med andre komfurtyper.

Fordele og ulemper:

  • Energivenligt valg
  • Kan bygges ind i bordpladen, der skaber et stilrent look og giver god hygiejne i køkkenet
  • Findes i mange størrelser og udgaver
  • Gode funktioner og høj brugervenlighed
  • Kan anvendes sammen med alt slags køkkengrej
  • Varmer langsommere op
  • Lavere brandsikkerhed.

El kogeplade

El udgaverne er også kendt som ”fritstående kogeplader”. De egner sig til camping og de situationer, hvor der skal laves mad på 1 eller 2 varmeplader, som opvarmes via el-tilslutning. Disse modeller findes i forskellige udgaver – de simple og de mere avancerede induktionsmodeller med brugervenlige funktioner.   

Har du brug for en enkelt kogeplade til sommerhuset, camping eller et tredje formål, er disse modeller ideelle for dig. Det er fleksible løsninger, som du kan tage med dig, hvorhen du vil, så længe der er adgang til el.

Når du køber disse udgaver, skal du være opmærksom på Watt, der fortæller om effektiviteten. De fås fra 2000-3500 W. Dine stege og opvarmningsbehov er med til at bestemme, om det er de simple eller de moderne udgaver, du skal vælge. De nyeste udgaver kan bruges til både opvarmning, dybstegning, woktilberedning og almindelig stegning.

Fordele og ulemper:

  • Fleksible modeller
  • Findes i simple og avancerede designs
  • Egner sig til camping
  • Færre funktioner
  • Kræver adgang til el
  • Varierer i temperaturintervaller.

Sådan vælger du den bedste indbygningsovn

En ovn til indbygning er et populært valg hos mange danskere. Det er et moderne design, der er med til at skabe stil og rene linjer i hjemmet, og ovntypen findes i mange størrelser og udgaver. Når ovnen skal bygges ind i køkken-og skabselementerne derhjemme, er det vigtigt, at du både forholder dig til design og til ovnenes ophæng.

Når du skal vælge den rette model til dit køkken, skal du være opmærksom på følgende:

  • Ophæng (sidehængt eller bundhængt?)
  • Størrelse (ovnrum angives i L)
  • Design
  • Energiforbrug
  • Funktioner
  • Pris.

Typen af ophæng har betydning for, hvordan du åbner din indbygningsovn. Hos en sidehængt model bliver lågen åbnet på samme vis som hos en dør. Og hos en bundhængt model vil lågen blive åbnet nedad, som du kender det fra de traditionelle ovne.

Du skal vælge en ovn med dén størrelse, som passer til dit køkken, og som modsvarer madlavningsbehovene i husstanden. Vær opmærksom på at et stort ovnrum tager længere tid om at blive opvarmet og vil derfor have et højere energiforbrug.

Alle ovnen har særlige funktioner, der kan gøre din madlavning mere interessant og mere effektiv.

Vær at vide om typer af indbygningsovn i forhold til rens

De fleste ovne til indbygning er i stand til at rense sig selv. Dog findes der forskellige metoder, hvorpå dette kan foregå:

  • AquaClean
  • Katalytisk rensning
  • Pyrolyse
  • SteamClean
  • EcoClean.

Indbygningsovn med pyrolyse er et populært valg, da dette er en praktisk og brugervenlig funktion, hvor din ovn klarer rensningen for dig. Rensningen foregår ved, at ovnen skrues op til 400 grader, hvorefter rester vil udtørres og blive til aske, som kan fjernes, når ovnen er afkølet.