MENU
X

Vask & Tør

Hos Korsør Hvidevarecenter kan du altid finde et stort udvalg vaskemaskiner, tørretumbler og vaske-tørremaskiner til et hvert behov. Finder du ikke det produkt på hjemmeside du søger så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, i butikken eller med formularen under kontakt.

Tips til dig der skal købe vaskemaskine og tørretumbler

Markedet for både maskiner til vask og tørring af tøj er stort, og der findes mange forskellige modeller med forskellige egenskaber. Dine behov er i høj grad med til at afgøre, hvilken model der er den rette for dig.
Er du tvivl om, hvordan du vælger den bedste maskine til vask eller tørring af tøj, kan du læse med videre og få viden om de forskellige udgaver, deres anvendelsesmuligheder og funktioner.
Des større kendskab du har til forskellige produkter, des større er chancen for, at du finder den maskine, som matcher dine behov og dit budget.

Guide til valg af vaskemaskine

Den bedste maskine er dén, som passer til dine behov. Dette gælder i forhold til kapacitet og design, hvor meget plads maskinen optager i hjemmet, og det gælder i forhold til omfanget af egenskaber og anvendelsesmuligheder. 
Når du skal vælge ny maskine til vask af tøj, skal du forholde dig til følgende:

 • Design – hvor sidder lågen?
 • Dimensioner – hvor meget plads optager produktet?
 • Kapacitet 
 • Omfang af teknik og programmer
 • Energivenlighed 
 • Pris 

Ét af de vigtigste punkter handler om placering af maskinen og dens pladsforbrug. 
Hvert år kommer der nye vaskemaskiner til, som udvider dine valgmuligheder. I Danmark er den traditionelle model den, hvor lågen er frontvendt.
Den store designmæssige fordel herved er, at denne model giver mulighed for større kapacitet, og at de frontbetjente modeller kan installeres som vaskesøjle.
 
De amerikanske modeller har mindre kapacitet og er designet med en låge, som sidder i toppen af maskinen. Dette er et mere pladsbesparende design, hvor du ikke skal bukke dig for at tømme maskinen.

Sådan vælger du den rette kapacitet

Din vaskemaskine skal passe til dine og familiens vaskebehov. Der er ikke meget ved at have en moderne og teknisk avanceret model, hvis ikke den har den kapacitet, som matcher husstandens vaskeomfang.
Du kan bruge disse tommelfingerregler, når du skal vælge den rette kapacitet:

 • Husstand med 1-2 personer = 3,5-5kg
 • Husstand med 3 personer = 6-7kg
 • Husstand med 4-5 personer = 8-9kg
 • Husstand med 5+ personer = 10-12kg

Det kan dog være rart at over dimensionere kapaciteten af din vaskemaskine, så du f.eks kan vaske dyner og store ting som flyverdragter.
Når du køber maskine til vask, er det en praktisk god idé at matche kapaciteten med din tørretumbler.
På dén måde kan du let og ubesværet tage alt det vaskede tøj fra den ene maskine og over i den anden.

Vær opmærksom på behov for funktioner og praktiske programmer

Din livsstil afgør, hvor teknisk avanceret en maskine du har brug for.Har du pressede dage på jobbet, hvor det er svært at få plads til tøjvask i hverdagene, kan der være behov for programmer såsom udskudt start, dampfunktion og hurtigprogrammer. 
Har du selv eller andre medlemmer i husstanden allergier, er det værd at overveje en maskine med anti-allergi program.
Der kan være særlige behov hos en eller flere medlemmer i husstanden, som gør, at der skal findes en maskine med ekstra lavt lydniveau. På hver maskine kan du få oplyst, hvor meget den støjer. Dette er angivet i decibel (dB).
En almindelige samtale mellem 2 personer svarer til 60 dB. Dette kan du bruge som rettesnor, når du skal vælge en støjsvag model. Vær opmærksom på at tjekke en maskines lydniveau både under vask og centrifugering.
De moderne vaskemaskiner er udstyret med lys og lyd. Dette gør det nemmere at vaske tøj, da du får signal, når maskinen er færdig med at vaske.

Hvor afgørende er prisen?

Når du skal vælge vaskemaskine, skal du overveje prisen på kort og lang sigt. Det kan svare sig både miljømæssigt, praktisk og ikke mindst økonomisk at vælge de energivenlige modeller.
Alle maskiner er energimærkede, så du kan vælge de udgaver, som matcher dine økonomisk behov på lang sigt.
Når du køber maskine til vask af tøj, skal du overveje følgende:

 • Hvor mange år skal maskinen kunne holde?
 • Hvor økonomisk skal den være i drift?

Du skal anlægge et fremtidsperspektiv, når du vælger maskine til tøjvask. En maskine med energimærke A+++ koster mere end en model med energimærke B. Denne økonomiske difference er hurtig tjent ind igen. 
Maskinen med energimærke B vil være dyrere i drift, og du vil få en højere elregning med denne model sammenholdt med den mest energi-og miljøvenlige model.
Det kan være en værd at vide, at størsteparten af en maskines energiforbrug går til opvarmning af vand.
Vælger du en maskine med varmtvandstilkobling, kan du spare både energi og tage hensyn til miljøet.
Vil du have den mest smarte og pladsbesparende maskine, skal du vælge en vaskemaskine med tørretumbler.

Guide til valg af tørretumbler

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge tørretumbler derhjemme. Har du en husstand med børn, er maskinen uundværlig, da det letter det praktiske arbejde.
Når du skal vælge ny tørremaskine, eller når du skal udskifte den gamle, er det en god idé at overveje, hvorvidt maskinen skal stå ved siden af vaskemaskinen, eller om de skal integreres i en vaskesøjle.
Når du skal vælge den bedste maskine til tørring af tøj, skal du gøre dig følgende overvejelser:

 • Skal den stå på gulvet eller integreres i en vaskesøjle?
 • Hvilken type skal det være?
 • Kapacitet 
 • Omfang af brugerprogrammer 

Der findes forskellige typer af maskiner til tørring af tøj, som har betydning for, hvor maskinen kan stå i hjemmet, og hvordan den skal installeres. 

Kondenstørretumbler

Denne type er den mest almindelige, og det er den, som findes i hovedparten af danske hjem. Den har den store fordel, at den er nem at installere, og du slipper for at lave hul i muren derhjemme for at gøre plads til en aftrækskanal.
Som navnet antyder, fungerer maskinen ved at recirkulere luften, som gør det muligt at stille den stort set alle steder i husstanden. Den afgiver en del fugt, og den mest optimale placering er i et rum med gode udluftningsmuligheder.
Når du har en kondensmaskine, skal du sørge for at tømme kondensbeholderen med det overskydende vand. Med de moderne modeller kan du tilkøbe en afløbsslange, så du slipper for at tømme beholderen med kondensvand. Husk der findes 2 forskellige typer kondenstørretumbler, en nem måde at genkende den type på, er at den er billigere og brugere mere strøm end den anden type. Den anden type er med varmepumpe, den er længere tid om at tørre, men bruger mindre strøm, på at tørre den samme mængede som den anden type. Hvis du skal have din tørretumbler i et mindre rum, vil denne type, være det rigtige valg, da den udgiver mindre fugt.

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved valg af kondenstørretumbler:

 • Energivenlig
 • Nem installation
 • Største udvalg af forskellige modeller
 • Kræver placering i et rum med gode udluftningsmuligheder
 • Du skal huske at tømme kondensbeholderen
 • Tørre langsommere sammenholdt med aftræksmodellen

Aftrækstørretumbler

Vælger du en aftræksmodel, får du en maskine, som tørrer hurtigt og effektivt. Den er ideel for dig, der skal have maskinen stående i et lille rum, hvor der er dårlige udluftningsmuligheder. Den fungerer ved, at der laves et hul i ydermuren, som luften kan sive ud af automatisk, så du slipper for fugtafgivelsen.

Fordele og ulemper du skal være opmærksom på ved aftræktørretumbler:

 • Kort tørretid 
 • Du slipper for fugtafgivelse 
 • Egner sig til små rum
 • Kræver etablering af hul i ydermuren for at kunne blive installeret
 • Højere energiforbrug