Emhætte rengøring

Få det bedst sug ud af din emhætte, med en simpel rengøring

Simpel rengøring.

Er din emhætte også blevet fedtet og lidt ulækker at rører ved, så er der her en vejledning til hvordan du kan få den lækker ren igen.

Der er flere trin i at ordne en emhætte, her er første trin hvor det er filtrene der skal rengøres:

De fleste emhætte er i dag udstyret med et metalfilter. Tag filteret ud og sæt det ganske enkelt i din opvaskemaskine, gerne en gang om ugen – alt efter hvor meget der selvfølgelig bliver stegt på komfuret.

Har din emhætte ikke et metal filter er den udstyret med et skumfilter, dette skal selvfølgelig også skiftes. Gerne en gang hvert halve år for at få den bedste effekt af emhætten.

Bliver filteret ikke renset eller skiftet, så fortsætte fedtet videre op i selve motoren. Dette er ekstremt svært at komme ind og gøre rent, desuden nedsætte det også emhættens suge styrke gevaldigt.

Der findes lige så mange forskellige filtre som der findes emhætter, så kontakt os endeligt, også skal vi nok hjælpe med at finde det filter der passer lige til din emhætte.

Næste trin er så rengøring af selve emhætten:

Vi anbefaler at man benytter sig af et produkt der affedter og kan fjerne olie lignende belægninger. Flere af de store mærker, har udviklet emhætte rens lige til formålet.

Sprøjt produktet på en tør klud, så kluden bliver godt fugtig, og begynd på at skrubbe der ud af, det er vigtigt at kluden ofte bliver vredet op i varm vand, for at få skyllet alle de aftørrede rester af kluden, så de ikke bare bliver tværet ud over resten af emhætten.

Når alt fedtet er fjernet fra emhætten, tørres den efter med en ren klud med varmt vand, også skulle emhætten gerne være så god som ny, og have genfundet sin suge evne.

Ved en slem emhætte, anbefaler vi at man sprøjter produktet direkte i emhætten, og lader det side i 1-2 minutter og virke, hvis der er åbne steder til elektronik, eller til andre former for strøm, er det vigtigt at slukke for strømmen ude på tavlen til emhætten, så der ikke sker en kortslutning.

Lige ledes efter rengøring, er det godt lige at lade strømmen være afkoblet i en times tid, så alle elektroniske dele er helt tørre.

Relaterede artikler