Rengøring af køleskab
Vidste du at dit køleskab er et paradis for bakterier? Der for er det vigtigt at du får rengjort dit køleskab korrekt, så du og andre der spiser mad fra køleskabet ikke bliver syge.
Mange benytter sig i dag af varmt vand med sæbe, dette er også godt nok langt hen af vejen, men får ikke altid alle bakterierne med.
Derfor er der mange af de store producenter, der har udviklet specielle køelskabsrens, som er et desinficerende middel, der udrydder alle bakterier, samtidig med at det også fjerne alle fedtede belægninger der kan opstå i et køleskab.
Fremgangsmåde: (Læs dog altid indstruktionen på køleskabsrensen, og følg denne hvis den afviger for denne)
Tøm køleskabet for alle vare, hylder og skuffer. (Vi anbefaler at man tager alle hylder og skuffer ud, så man kan komme ordenligt til, og samtidigt få ordnet kanterne ordenligt på alle hylderne)
Sprøjt rensen på alle overflader, og lad det sidde i 1 minut og virke.
Tag der efter en tør klud og tør grundigt af over det hele, vær opmærksom på alle snørklede kanter, og afløbshullet i bunden af bagvægen da det virkeligt er steder bakterierne kan sidde og formerer sig. Især hullet med bagvægen skal man være opmærksom på, da der samler sig en masse bakterier om og i hullet. Når nu du er ved afløbshullet, vil det være en god ide lige at stikke en lang piberenser, et styk ledning, eller andet lignende igennem hullet, så der bliver renset hele vejen om til fordamper bakken. oplever du at der render vand ud på hylderne i skabet, kan det også skyldes at hullet er blokkeret.
Tilslut tørres skabet af med en fugtig klud, også har du et lækkert bakteriefrit køleskab.
Alle hylder og skuffer, til sprøjtes ligeledes med køleskabsrens, midlet tørres af med en tør klud, hvor efter det hele lige skal have en fugtigt klud.
Nu er det blot at sætte hylder, skuffer og madvare i skabet, med en tryk følelse af, at du ved dit køleskab er 100% bakteriefrit.