Sådan renser du bedst en keramisk/induktionskogeplade!

Vi har samlet et par tips til hvordan du bedst rengøre din kogeplade, om så det er en keramisk eller induktion.

Langt de fleste har prøvet at koge noget over på kogepladen, hvorefter det bare har brændt sig fast. Eller maden har sprøjtet og fedtet kogepladen ind. For mange kan dette lede til et irriterende stykke rengøring, men ved at bruge de rette teknikker og produkter, er det let som en leg at få kogepladen til at stå som ny igen.

Gør den grundige rens nemmere

Vi anbefaler at hver gang som du har benyttet din kogeplade og den er kølet af, så tør den af med en varm opvredet klud, og efter tør med et viskestykke. Som oftest ved normal brug, hvor der ikke er noget som har brændt sig fast, kan dette tage det meste. Særligt hvis du til de grundige rens benytter de rette produkter, så kan du virkeligt spare megen knofedt.

Den grundige rens

Desværre er der bare noget som koger over en gang i mellem, eller på anden måde svinger så meget at det kræver en grundigere rens. Også selvom der måske ikke er noget som er kogt over eller andet, så kan det være en god ide at udføre de efterfølgende skridt ofte, da det virkeligt bidrager til at den daglige nemme rengøring, bliver endnu nemmere.

Lad kogepladen blive kold

Først og fremmest skal du lade kogepladen afkøle, så vi ikke risikere at brænde os under rensningen. Hvis man går for tidligt i gang, risikere man også at rensemidlet brænder på, og dermed kun gør rengøringen endnu mere besværlig. Når kogepladen er kold, og dermed også skidtet der på, bliver det som regel lidt hårdere, hvilket bidrager til at de næste par steps bliver nemmere.

Tag de grove madrester

Når pladen er kølet af, er det tid til at tage de grove madrester. Dette gøres med en keramisk skraber, lige nøjagtigt til dette formål. Det er vigtigt at skraberen som du benytter har et friskt, rent blad, uden nogle former for hakker eller andre fejl. Dette skyldes at du må den måde får det bedste resultat, men også sikrer at du ikke får gjort skade på kogepladen. Når du benytter skraberen er det vigtigt at du holder den i en vinkel på ca 45 grader, og sikrer at den hele tiden ligger fladt med bladet nede på glasset. Man risikere nemlig at få lavet ridser, hvis den kommer op og gøre på kanten. EN anden ring du skal være opmærksom på er at du ikke skraber for hård på pladens opstrengninger af kogefelter, betjening osv, da disse kan risikere at blive skrabet af.

Wax on, Wax off

Når du har skrabet pladen for de værste madrester, og tørret dem væk med en klud, er tiden kommet til vi skal have pudset pladen og få den til at stå som ny. Der findes et hav af forskellige produkter på markedet, til at rengøre kogeplader med. Vi har prøvet et hav af forskellige, og er blevet skuffet mange gange. Der er dog to som vi er super glade for, og leverer et fantastisk resultat. De to som vi anbefaler er VitroCare fra Electrolux, og Keramisk kogepladerens fra Gram. Disse to produkter er stort set identisk i virkemåde.  De indeholder begge en lille smule slibe middel, der virkeligt giver det helt perfekte resultat hvergang. De indeholder begge også en meget lille bitte smule sillicone, der gør dem fremtidige rengøring nemmere, da mad og skidt ikke kan sætte sig lige så godt fast.

Måden begge skal benyttes på, er at man starte med at ryste bøtten, for at få blandet indholdet. Herefter placeres et par gode klatter rundt på pladen. Tag en let fugtig klud eller et mikrofiber klud, og begyndt poleringsarbejdet. Kør i cirkel bevægelser rundt på hele pladen, for at få det bedste resultat. Når alle belægninger, og mærker er fjernet, kan du gå videre til næste skridt.

Den sidste finish

Når alle mærkerne er blevet poleret af pladen, er det blevet tid til den afsluttende tørring. Tag et friskt viskestykke, eller en mikrofiber klud. Tør der efter grundet alle rester af rensen og aflejringer væk, så det står spejlblank som ny igen. Silikonen i rensen, vil efterlade en stort set usynlig og ikke mærkbar hinde, der virkeligt letter den daglige rengøring.

Relaterede artikler