Hvilken sæbe til opvaskemaskinen?

At købe sæbe til sin opvaskemaskine er efterhånden blevet noget af en videnskab.

Mange tror at maskinen er defekt fordi at maskinen efterlader “glaspest”. Men dette er faktisk mere almindeligt at det er sæbe eller salt rester. Prøv evt. at vaske et glas med “glaspest” af i ganske almindelig eddike. Kan det blive skindene rent igen er det bestemt ikke “glaspest” der er problemet.

Mange tabs og pods indeholder i dag både sæbe, salt og afspænding. Bruges disse tabs skal der så ikke tilføres salt eller afspænding, heller ikke selv om maskinen beder om det. Da dette vil give en overdosering af salt og afspænding, hvilket kan give de hvide aflejringer. Spørgsmålet er så hvordan man kan se om ens tabs indeholder det hele. Hedder de noget som 3i1, All in 1, 5i1 eller Quantum. Så er det tabs der indeholder salt og afspændingsmiddel.

Eksempel på 3i1 tabs

Er det så klogt at bruge dem? Nej det syntes vi ikke, den optimale mængde salt og afspænding dosser maskinen selv, da den er bygget til at tage højde for vandets hårdhed og mængden af vand i det pågældende program. Vores bedste råd er at du i stedet anvender et rent sæbe produkt, uden alt muligt andet i. Når det så kommer til typen af sæbe, anbefaler vi at du benytter en gel, i stedet for traditionelle tabs eller pods. Dette skyldes at opløsningshastigheden på pods og tabs er meget langsom, hvilket gør at de først bliver opløst og udnyttet i vandet sent. Vi oplever faktisk tit kunder der ringer omkring problemer med, at når maskinen er færdig, ligger der stadig dele af tabs’en tilbage. Gelen bliver opløst med det samme, og begynder dermed at virke med det samme. Opvaskemaskinerne i dag bruger også meget lidt vand, mange maskiner er nede og bruge kun lidt over 9 liter vand på en komplet vask. Dette gør at der ikke er ret meget vand at opløse sæbe mængden i, og at man så ved mange tabs faktisk laver en overdosering grundet størrelsen, dette kan styres meget bedre med gelen.

Oplev vores egen fantastiske Power Gel, ved at trykke på billedet her under

 

Relaterede artikler