Hvilken sæbe til opvaskemaskinen?

At købe sæbe til sin opvaskemaskine er efterhånden blevet noget af en videnskab.

Mange tror at maskinen er defekt fordi at maskinen efterlader “glaspest”. Men dette er faktisk mere almindeligt at det er sæbe eller salt rester. Prøv evt. at vaske et glas med “glaspest” af i ganske almindelig eddike. Kan det blive skindene rent igen er det bestemt ikke “glaspest” der er problemet.

Mange sæber indeholder i dag både sæbe, salt og afspænding. Bruges disse tabs skal der så ikke tilføres salt eller afspænding, heller ikke selv om maskinen beder om det. Spørgsmålet er så hvordan man kan se om ens tabs indeholder det hele. Hedder de noget som 3i1, All in 1, 5i1 eller Quantum. Så er det tabs der indeholder salt og afspændingsmiddel.

Eksempel på 3i1 tabs

Er det så klogt at bruge dem? Ja, det afhænger jo så lidt af vandets hårdhedsgrad i dit område. Vores bedste råd er at anvende taps udelukkende med sæbe, som f.eks vores egne produceret tabs. Ved en opvask er det ikke en gang nødvendigt med en hel tabs, knæk den over på midten, og få pakken til at holde dobbelt så længe. Det lyder måske ikke af meget kun at bruge en halv tabs, men maskinen skal nok vaske dit opvask rent. Husk på, at en nyere opvaskemaskine kun bruger omkring 10 – 14 liter vand, alt efter model. Derfor skal der heller ikke særligt meget sæbe til.

Fyld herefter salt og afspændingsmiddel på og efterfyld når maskinen beder om det. De er jo trods alt bygget til selv at dosere i de mængder der skal bruges.

Relaterede artikler