Kom hjem med den rigtige støvsugerpose

Aldrig mere forkerte støvsugerposer

Der findes utroligt mange forskellige støvsugere, og desværre næsten lige så mange forskellige poser, der langt fra er standart på tværs af mærker, eller ej heller modeller inde for samme mærke. Vi vil i dette indlæg prøver at komme med nogle gode råd og vejledning, så du bedre kan finde vej igennem mulighederne, og komme hjem med det rigtige.


Kvaliteten af støvsugerposer

Der findes ufatteligt mange forskellige mærker inden for støvsugerposer på markedet, kvaliteten er desværre bare langt fra lige god på tværs af alle mærkerne. Dette gør også at stort set alle producenter skriver i deres brugsanvisning, at garantien på støvsugeren forsvinder, hvis ikke der bliver benyttet originale støvsugerposer. Derfor anbefaler vi altid at du benytter originale støvsugerposer i hele garantiperioden på støvsugeren. Oftest er det heller ikke ret meget dyre at benytte originale støvsugerposer, end uoriginale. Det eneste mærke der sådan set for alvor er meget dyre med original poser end uoriginale, er Miele. Dog er original poserne stort set altid lavet i en god kvalitet, og af mikrofiber. Generelt set er der to forskellige materialer at lave støvsugerposer i, mikrofiber som er det klart bedste og mest benyttede, også er der pap/papir. Inden for mikrofiber poser er der dog stor forskel på kvaliteten, som oftest viser sig i antal lag af mikrofiberen, filtreringsevnen, holdbarheden af posen ved overfyldning, eller hvis der skulle blive suget noget skarpt op, også kvaliteten og pasformen af selve ”mundstykket” der sættes ned i holderen på støvsugeren.


Specielle poser, til specielle formål

En ny trend som især Electrolux og Aeg har taget til sig, er specielle typer poser, særligt udviklet til specielle formål. Er du astmatiker eller allergier over for støv, kan du med fordel benytte deres S-Bag anti-allergy poser(E206S), der med sin HEPA 10 filtreringsevne, filtrer partikler helt ned til 1 mikron(Det er 15 gange mindre end et menneskehår). Med denne pose, skaber du det bedst mulige inde miljø i dit hjem som en støvsuger kan bidrage med. En anden special pose fra dem, som vi syntes er helt genial, er deres Anti-Odour pose (E203S). Denne pose er genial til hjem med husdyr. Disse poser er lavet i et specielt syntetisk materiale, der er overtrukket med en lugtabsoberende voks, der forhindrer at lugten af dyrehår og andet kommer ud af posen. Mange dyre ejere har nok oplevet en ildelugtende støvsuger, som virkeligt kan forhindres med disse støvsugerposer.


Kom hjem med de rigtigt poser

Når du skal købe nye støvsugerposer til din støvsuger, er det en god ide at tage numrene på støvsugeren. Numrene står som oftes på et lille klistermærke, på maven af støvsugren. Disse nummer kan du oftest sammenligne med oversigterne der står bag på stort set alle uoriginale støvsugerposer, på den måde kan du kan sikrer at de passer i din støvsuger. Hvis du hellere ønsker originale støvsugerposer, har producenterne oftest gjort det nemmere at matche op med deres egen poser i form af en mærkat på støvsugeren, en farve der kan sammenlignes. Hvis du f.eks har en Philips, AEG, Electrolux eller Volta støvsuger, kan du som oftest kigger efter et S-Bag symbol, som også lige være at finde på de støvsugerposer fra dem, som passer i støvsugeren. Miele har valgt at farve holderen til støvsugerposen, i samme farve som ”mundstykket” på støvsugerposen. Så hvis holderen f.eks er blå, skal du bruge GN posen der har et blåt mundstykke. Bosch og Siemens deler deres op i forskellige typer, som markeres med et bogstav f.eks Type G, som så lige ledes står tydeligt på deres kasser.


Vores anbefaling til uoriginale støvsugerposer

Når det kommer til valg af mærke for uoriginale støvsugerposer, har vi på baggrund af vores mange års erfaring, primært valgt at sælge mærket Swirl. Swirl laver et bredt udvalg af poser, så de har en pose der passer til stort set alle støvsugere. Poserne er lavet en god kvalitet genanvendeligt mikrofiber, der giver en meget høj filtreringsevne. En anden fordel med Swirl er at de på deres hjemmeside, har lavet en meget brugervenlig søgemaskine, så du ved at indtaste din støvsugers mærke og model, straks får op hvilket af deres støvsugerposer der passer i din støvsuger. Den søgemaskine kan du finder her: https://www.swirl.dk/Vacuum_cleaner_Search_da.html

Relaterede artikler