Tips til valg af opvaskemaskine

Tips, råd og vejledning til køb af opvaskemaskine
De fleste af os kunne ikke undvære en opvaskemaskine, der letter en stor del af det praktiske arbejde hver dag. Markedet for de betydningsfulde og hjælpsomme maskiner er stort, og der findes en model til ethvert opvaskebehov. 
Til det lille behov kan en bordplaceret model være det rette valg, og for dig med en stor familie kan en indbygningsmodel med høj kapacitet være det bedste valg.
Herunder får du tips og nyttig viden om opvaskere, der kan hjælpe dig med at vælge den helt rette model i forhold til dine behov, ønsker og budget.
 

Guide til valg af den bedste opvaskemaskine 

Opvaskere findes i mange forskellige typer. Den bedste model er dén, som matcher dine behov og ønsker. Du skal først og fremmest starte med at vælge type, når den rette model skal vælges. Det er vigtigt, at opvaskeren passer ind i dit hjem, og at den fungerer sammen med andre elementer. 
 

Når du skal vælge opvaskemaskine, skal du forholde dig til følgende:

  • Type 
  • Kapacitet
  • Programmer 
  • Energimærkning 
  • Pris 
 
Når du har styr på typen, skal du forholde dig til kapaciteten på maskinen. Antallet af medlemmer i husstanden afgør, hvor høj en kapacitet du har brug for. Til dig med stor familie eller dig, som ønsker at kunne tage gryder og pander med i opvaskeren, skal du gå efter modeller med plads til 13-14 kuverter. 
Vil du optimere pladsen i maskinen, er det en god idé at vælge de modeller, som er designet med en bestikskuffe fremfor en kurv til bestikket. Denne løsning optimerer pladsen i maskinen.
 
Når det kommer til pris, spiller energimærkning og det langsigtede perspektiv en afgørende rolle. Du kan spare penge på elregningen i fremtiden, når du vælge en model med det bedste energimærke. Mærkningen går fra F til A. Selvom modeller med dårligere energimærkning er billigere i købspris, er de dyrere i forbrug. 
Vil du have glæde af din opvaskemaskine i længst mulig tid, kan det svare sig at vælge en model med den bedste energimærkning. 
 

Hvilke programmer har jeg brug for i min opvaskemaskine?

Der er forskel på vores opvaskebehov, størrelsen på vores husstande og ikke mindst vores livsstile. Har du hektiske dage, kan der være brug for at vælge en opvaskemaskine med programmer, der kan lette vaskeopgaver i hverdagene. 
Det kan være værd at overveje dine behov for følgende programmer, når du skal vælge ny opvaskemaskine:
 
  • Hurtigvask
  • Intensivt program
  • Stilleprogram  
  • Flaskeprogram 
  • Autoprogram
Har du en maskine med høj kapacitet, og har du brug for at kunne vaske om natten, er stilleprogrammet et must for dig. Autoprogram og multizone er funktionelle programmer, som du kan bruge, hvis du kun skal vaske én af skufferne i maskinen.
Ønsker du at bruge din maskine til vask af gryder, potter og pander, er det værd at vælge en model med intensivt program, som kan fjerne indtørrede pletter på gryder og beskidte pander.
Du kan med fordel holde øje med en maskines vaskeevner, som er angivet med bogstaver fra A til G i forhold til, hvor effektivt den vasker rent.

Relaterede artikler