Lugter vaskemaskinen surt?

Problemer med at din vaskemaskine lugter?

Hvis vaskemaskinen lugter surt og måske også lidt rådden. Så fortvivl ikke, her kommer der en guide til hvordan du kan få den “ren” igen, og du slipper for lugten.

 

Hvorfor vaskemaskinen lugter


Først skal det siges at grunden til problemet højst sandsynligt er opstået ved overdreven brug af sæbe. En nyere vaskemaskine bruger idag ca 50 liter vand pr. vask. Dette er både til klarvask samt flere skyl. Kommer der for meget vaskepulver eller flydende sæbe i maskinen kan det være svært at få skyllet sæben ud af tøjet og for den sags skyld også selve maskinen.

Har du måske oplevet at dit mørke vasketøj har hvide striber – For meget pulversæbe.

Dufter dit nyvaskede tøj af af den sæbe du bruger – For meget flydende sæbe.

Vi anbefaler altid at man bruger ca 20ml sæbe. Om det så er pulver eller flydende sæbe er sådan set ligemeget. Følger man sæbeproducentens vaskeråd som oftes står bag på pakken, ja så står der typisk man skal bruge dobbelt så meget. Men husk lige en ting, hvem tjener penge på at man bruger mere sæbe??

Den nemme måde hvor du sikrer dig den rigtigt dossering er ved hjælp af vaske pods, smid blot en pod ind sammen med tøjet, også er du sikret at du ikke bruger for meget.

Selve vaskeprogrammet er også vigtigt. Vælg altid maskinens standard programmer, en vaskemaskine er altid testet på det “lange” program, og det er derefter den får de flotte test resultater. Så det med at korte tiden ned – eller vælge quick program er en dårlig ide.

Løsningerne på vaskemaskinens lugt


 Det første trin:


Det første du altid burde starte med, er at rense din dørbælg, dette gøres bedst ved at tage en spand varmt vand, en klud, også bare skrubbe godt i alle folder og kanter, så det ikke sidder nogle belægninger.

Der efter er der 3 metoder at få løst med problemet, alt efter hvor slemt vaskemaskinen lugter.


 Rengør vaskemaskinen med opvasketabs:
 

 1. Vask en maskine på 90-95 grader. I tromlen puttes 3-4 opvasketabs i. Opvasketabs er fedtopløsende og vil løsne de gamle sæberester.
 2. Vask nu en maskine på 90-95 grader tilsat 2 dl citronsyre. Citronsyren tilsættes i maskinens sæbeskuffe
 3. Vask en maskine på 90-95 grader. I tromlen puttes 3-4 opvasketabs i. Nu burde den være renset og den sure lugt være forsvundet.
 4. Er lugten ikke helt forsvundet kan det overstående gentages 1-2 gange


 Vaskemaskinerens der også afkalker:


Mange producenter har fået fremstillet et middel der kan fjerne den begyndende dårlige lugt i maskinen, og være med til at forebygge. Disse er udviklet specielt til fjernelse af gamle sæberester og kalk. Disse kommer som oftes i sæt til en eller flere behandlinger.

Læs altid indlægsseddelen og dens fragang for brugen af produktet, så du altid får det bedste ud af produktet.

Eksempel med Electrolux M3GCP401 plejesæt til alle Electrolux, AEG og Zanussi vask og opvaskemaskiner. Sættes indeholder 12 breve, hvilket svarer til et års vedligeholdelse.

 1. Rens dørbælgen med en klud og varmt vand
 2. Anbring hele indholdet af posen i trumlen på vaskemaskinen
 3. Start maskinen på et 60 graders bomuldsprogram uden forvask


 Den intensive fjernelse af kraftig lugt i vaskemaskinen:


Ved slemt lugtende vaskemaskiner, anbefaler vi Super clean fra Electrolux, Super clean indeholder 2 breve kraft fuldt pulver, som næsten med sikkerhed fjerner den dårlige lugt fra din vaskemaskine.

Fremgangsmåde for brug af Super clean fra Electrolux:

 1. Hæld det ene af de 2 breve ind i en tom trommel.
 2. Start maskinen op på et program på 60 grader, her er det vigtigt at du lader din maskine kører et fuldt program, og at du der med ikke nedsætter vasketiden.
 3. Når programet er færdigt, er det vigtigt at du kører maskinen igennem 1-2 gange med koldt vand, for at sikre at der ikke sidder nogle rester af pulveret i maskinen, som kan beskadige dit tøj.

Lugter din vaskemaskine stadig en smule, kan du gentage processen med det andet brev, som er med i din Super clean.

Hvordan undgår man at vaskemaskinen lugter?
 

 • Justere sæbe og skyldemiddels forbruget ned til 20ml, eller benyt dig af vaskepods.
 • Vedligehold/afkalk din vaskemaskine med citronsyre eller maskinrens, når du har vasket 25 maskiner, så sikrer du også at maskinen altid er afkalket korrekt.
 • Rens dørbælgen med en varm klud ved hver vedligeholdelse/afkalkning.
 • Lad sæbeskuffen og lågen stå på klem når maskinen ikke bruges, så der kan cirkulerer frisk luft igennem maskinen.

 

Relaterede artikler